Tule tutustumaan!

Yoga Stretch

_MG_7751Joogaliikkeiden avulla kehitetään sekä voimaa, että liikkuvuutta. Tunnin aikana tehdään eri joogalajeista ja asanoista tuttuja liikkeitä oman hengityksen tahtiin ja yhdistellään niistä sarjoja.

Venyttelystä tulee joogan avulla dynaamista, jolloin jalkojen, käsien ja keskivartalon voimaa sekä tukilihaksia tarvitaan liikkeestä toiseen siirryttäessä.

Tunnin alussa keskitytään rauhoittamaan keho ja mieli hengityksen avulla. Alkulämmittelynä toimii eri liikkeistä koostuva aurinkotervehdyssarja, jonka harjoitteluun käytetään n. 30 minuuttia. Tunnin toisen 30 minuuttisen aikana tehdään soturi-asennoista muokattuja sarjoja ja sen jälkeen tehdään sarjoja patjalla lattiatasossa, päättäen harjoitus pidemmin asennossa viipyviin syvävenytyksiin.

Joogasta ei tarvitse olla kokemusta, sillä ohjaaja näyttää liikkeet ja ohjeistaa tekniikkaa sekä kiertää tunnin aikana avustamassa oikeaan ja jokaisen keholle sopivaan suoritukseen. Kokemus eri joogalajeista ei kuinkaan ole pahitteeksi, sillä niiden avulla opitusta kehontuntemuksesta on hyötyä itselle sopivan liikkeen löytymisessä. Vaikka jooga-venyttely esitteleekin joogaa venyttelyn näkökulmasta, on yhteys itseensä ja rauhoittuminen myös tunnin tavoiteteina.

Ohjaajana keväällä 2017 Tiikku.