Tule tutustumaan!

Mikä Fiilis?!

Fiilis Fitness on intohimosta, rakkaudesta ja rohkeudesta rakennettu liikunta- ja tanssistudio Tampere-talon ja yliopiston kulmassa, Tampereen Pienteollisuustalossa. Fiiliksen yrittäjät, ohjaajat ja asiakkaat vannovat yhteistyön, ammattitaidon, yksilöllisen ohjaamisen sekä tunnelman nimiin.

Fiiliksen juuret ulottuvat vuoteen 2007, jolloin studio perustettiin kuntosalin kylkeen, yhteen saliin. Nyt monien yllättävien, haastavien ja onnekkaidenkin vaiheiden jälkeen Fiiliksestä on kasvanut oma, uniikki studionsa, josta löytyy ihana, valoisa sali, raikkaat pukuhuoneet ja suihkutilat sekä mukava oleskelutila Fiilis Lounge, missä on mieluisa hengähtää ennen ja jälkeen tunnin. Tampereen Pienteollisuustalossa Fiilis on toiminut syyskuusta 2014 alkaen.

Fiilis on yrityksenä rohkeasti erilainen tekijä isoilla liikuntamarkkinoilla, ja sillä on tärkeä rooli Tampereen liikuntatarjonnassa valtavirrasta poikkeavana vaihtoehtona. Alla yrittäjät, työntekijät ja asiakkaat kertovat mitä Fiilis heille merkitsee.

FIILIS YRITTÄJIEN SILMIN

Perustaja Siiri Halonen (os. Jokela)
(Liikunnanohjaaja AMK)

Olin aloitteleva ryhmäliikunnanohjaaja, kun aloin tuntea, että ohjaaminen on minun juttuni tässä elämässä.

Vähitellen kokemuksen karttuessa huomasin, että liikunnanohjaus on valitettavan usein joko kannustavaa innostavaa ja energistä tai vaihtoehtoisesti fysiikkaan, tekniikkaan ja suoritukseen keskittyvää. Minulle nuo kaksi puolta yhdessä ovat olleet aina tärkeitä.

Aloin tietoisesti hakea sitä roolia ja paikkaa, missä saisin toteuttaa itseäni ja kehittää itsestäni ammatillisesti osaavaa, mutta samalla tunteeni ja persoonani likoon laittavaa liikunnanohjaajaa. Kun monien mutkien kautta eteeni tarjoutuivat omat tilat Power House Gym:n ryhmäliikuntasalista, tartuin tilaisuuteen ja sillä tiellä ollaan.

Aluksi minulla oli vain ajatus siitä, millaisen kohtaamispaikan ihmisille haluaisin tarjota ja samalla lähes olemattomat tiedot yrittämisestä, markkinoinnista ja taloudesta. Jotain olen tässä matkalla oppinut edellä mainituistakin, mutta suurin onnen tunne minulle on tullut siitä, että pikku hiljaa, asiakas ja ohjaaja kerrallaan, kappale ja tunti kerrallaan Fiilis Fitness:n ideologia on alkanut näkyä ja tuntua ihmisissä, tunneilla, puheissa ja kehoissa.Fiilis eli tunnelma näkyy yrityksen arjessa monella tavalla: musiikin käytössä, henkilökohtaisessa ohjaamisessa ja avoimuudessa. Musiikki tuntuu rintakehässä ja adrenaliini täyttää suonet, ympärillä olevat liikkujat tuntuvat hengästyvän ja samalla hengittävän samaan tahtiin. Keho vaan liikkuu, vaikkei sitä käskisikään – taianomainen fiilis, jonka aikana kaikki on mahdollista.

Kaikkea tosin ei voi saada, kun on avoin oma itsensä ja keskittää energiansa tunnelmaan, sitä tulee höpöteltyä välillä ohi suunsa, hukattua tavaransa moneen kertaa ja tehtyä vaikka kuinka monta koreografiavirhettä. Sekin on omanlaista fiilisläisyyttä – inhimillista ja huvittavaa joskus jopa ärsyttävää.Olen kehittänyt itseäni ammatillisesta opiskelemalla pikku hiljaa käytännön eli työ ohessa eteenpäin ja syksystä 2013 onnistuin pääsemään opiskelemaan liikunnanopettajaksi Jyväskylään. Muutos Fiiliksellä on ollut vielä suurempi kuin kuvittelin, sillä reilun vuoden tuntemisen jatkeeksi sain juuri kauppatieteitten maisteriksi valmistuneesta ohjaajasta Tiikku Kuurusta  yhtiökumppanin. Tiikun kanssa olen saanut jakaa toiveeni ja haaveeni Fiiliksen kehittämisestä. Hän on antanut osaamisensa ja persoonansa kautta paljon uutta voimaa ja uskoa siihen idealistiseen kuvaan onnellisesta Fiilis-yhteisöstä. Ajatuksemme osuvat yhteen – liikunnan ohjaamisessa ja yrityksen pyörittämisessä tarvitaan tunnetta, taitoa ja yhteistyötä sekä aitoja kohtaamisia.

Näytä lisää


Yrittäjä Tiikku Kuuru
(KTM)

Siitä asti kun olen omilla jaloillani pysynyt, olen uinut, yleisurheillut, koripalloillut.. Palo liikkumaan on syntynyt jo silloin. Ihan pikkutytöstä saakka olen myös haaveillut siitä, että saisin tehdä työtä liikunnan ja hyvinvoinnin parissa.

Kun aloin ohjaamaan ryhmäliikuntaa kolmisen vuotta sitten, tajusin, että tässä on just sitä miun omaa juttua. Oma tieni Fiilikselle on alkanut ohjaustuurauksen kautta, kasvanut sitä kautta vakiotunneiksi, ystävyydeksi ja syväksi luottamukseksi niin, että tässä sitä nyt ollaan. Opiskelujeni edetessä mielessäni alkoi kasvaa haave, josko olisi olemassa sellainen työ, jossa voisin yhdistää intohimoni liikuntaa ja hyvinvointia kohtaan kaupalliseen koulutukseeni.  Kun tilaisuus yhtiökumppanuudesta avautui viime syksynä, tiesin heti, että nyt mennään – unelmaan!

Fiilis on jotain ainutlaatuista, sen huomasin heti, kun tänne ensimmäisen kerran tupsahdin.  Luja ammattitaito, yhteisöllisyys, lämminhenkisyys ja se meininki, millä asioita Fiiliksellä tehdään, ovat ainutlaatuisia. Ei ole toista samanlaista paikkaa, jossa tunnelma olisi samaan aikaan lempeä, vaativa, kannustava, turvallinen. Koti. Tätä juttua tehdään sydämestä sydämeen. Ihailen suunnattomasti myös Siiriä, joka on suurella intohimolla, pitkäjänteisyydellä, päättäväisyydellä ja puhtaalla innostuksella luonut Fiiliksen ja nyt antanut minulle mahdollisuuden päästä osaksi tätä tarinaa.

Valmistuin jouluna 2013 kauppatieteiden maisteriksi Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulusta. Vahvuusalueeni löytyvät markkinoinnin ja viestinnän parista ja näitä elementtejä pyrin hyödyntämään Fiiliksellä parhaani mukaan, jotta voimme kehittää ja kasvattaa Fiiliksen toimintaa pitkäjänteisesti, ideologiaamme kunnioittaen. Ohjaajana olen lennokas, itsensä likoon heittävä ja superisti tsemppaava. Uskon, että olemme Siirin kanssa nyt aika mainio kombo: Siirin uskomaton ammattitaito liikunnan alalla, kokemus ja loppumaton intohimo yhdistettynä omaan kaupalliseen koulutukseeni ja intohimoon liikuntaa kohtaan siivittää Fiilistä hienosti eteenpäin. Me molemmat teemme tätä rakkaudesta lajiin, teemme asioita samalla mentaliteetilla ja omat vahvuusalueemme tukevat toisiaan.

Olen urheillut koko ikäni ja ehdin tahkota reilusti erilaisia ryhmäliikuntatunteja, ennen kuin sain tilaisuuden hypätä ohjaajan paikalle ja alkaa jakamaan sitä huikeaa fiilistä ja elämyksiä muille oman tekemisen ja persoonani kautta. En ole koskaan käynyt keskuksessa, jossa jokainen yksilö voisi kokea tunnilla olevansa niin tärkeä ja huomioitu, henkilökohtaisesti. Mielestäni täällä Fiiliksellä on sellaista uskallusta, rohkeutta ja oivallusta, mitä muualla ei ole. Yksilön tekemiseen puututaan, heikot kohdat ja vahvuudet tunnetaan, uskalletaan haastaa ja kiitetään.

Teimme Siirin kanssa syksyllä 2013 läpsystä vaihdon: Siiri hyppäsi täysipäiväisestä yrittäjyydestä opiskeliumaailmaan Jyväskylään vahvistamaan osaamistaan entisestään ja minä taas sain huikean mahdollisuuden päästä heti valmistuttuani kokeilemaan siipiäni ja tekemään täsmälleen sellaista työtä, josta olen vain haaveillut. Palaset ovat loksahtaneet kohdalleen.

Hienointa tilanteessamme on se, että me yrittäjät tiedämme, että ideamme ovat jonkun muunkin mielestä tavoittelemisen arvoisia ja ympärille on kasaantunut hieno joukko ohjaajia ja asiakkaita, jotka tähtäävät samoihin päämääriin. Fiilistä pyöritetään rakkaudella – taidolla ja tunteella!

Näytä lisää

FIILIS ASIAKKAIDEN SILMIN

IMG_4094Jutta

Fiilis on ihan omanlaisensa paikka. Sinne tulee aina mielellään: tarjolla on monipuolisia tunteja tanssitunnelmoinnista tiukkaan raudanvääntöön, ammattitaitoista ohjausta ja mahtavat treenikaverit.

Fiiliksellä treenaa aina tehokkaasti ja kehittävästi, ja kuitenkin samalla on hauskaa. Treeneissä tulee kunnolla hiki ja sitä huomaa yltävänsä ennennäkemättömiin suorituksiin. Ohjaajat kannustavat yhteisesti ja yksilöinä, tarjoavat vaihtoehtoja liikkeille, antavat tekniikkavinkkejä ja korjaavat tekniikkaa rakentavasti. Fiiliksellä liikkuja tietää, miksi mitäkin tehdään ja miten voi tarkkailla oman kehonsa toimintaa. Tämä kaikki tekee liikkumisesta mielenkiintoista ja kehittävää.

Myönteinen, kannustava tunnelma vaikuttaa siihen, että liikunta on energiaa-antava elämys. Tunnelma saa myös yrittämään parhaansa, olipa sitten vasta porukkaan liittynyt tai jo pidempään käynyt. Treenikavereiden kanssa jaetaan tuntemuksia ja kokemuksia niin salissa kuin pukuhuoneen puolellakin. Jos kovan treenin lomassa ei malta tai voi puhua, vierestä saa kannustavan hymyn, nyökkäyksen tai peukun.

Säännöllinen ja monipuolinen liikunta Fiiliksellä on tärkeä osa arkeani ja astmani hoitoa. Minusta jokainen tunti liikuntaa tuo ainakin kaksi tuntia lisää iloa ja energiaa. Nähdään Fiiliksellä!

Mikko

Minun tieni Fiilikselle on kulkenut yritystuntien kautta. Tutustuin Siiriin, kun hän veti silloisessa työpaikassani kuntopiiriä. Työnantajan vaihtuessa kuntopiiri piti jättää, mutta Siirin energinen olemus ja asiantunteva ohjaus olivat tehneet lähtemättömän vaikutuksen. Niinpä kynnys lähteä Fiiliksen omalle salille katsomaan minkälaisia tunteja siellä olisi tarjolla, oli matala.

Siitä lähtien onkin tullut käytyä 2-4 kertaa viikossa treenaamassa Fiiliksellä, eri lajeja on tullut kokeiltua kuntopallojumpasta joogavenyttelyyn. Suosikeiksi ovat tällä hetkellä valikoituneet kahvakuula, Grit Strength sekä uusimpana tuttavuutena Bodypump. Kaikissa kolmessa pääsee haastamaan itsensä hieman eri tavalla ja mielenkiinto säilyy kun saa harjoitella monipuolisesti.

Mielestäni parasta Fiiliksellä treenaamisessa on henkilökohtainen ote tekemiseen. Ohjaajat ehtivät neuvomaan tekniikoissa ja treeneissä vallitseva tunnelma rohkaisee myös kysymään, jos joku asia on itselle epäselvää. Toinen tärkeä asia on treenien pysyminen haastavina, Gritissä tämä toteutuu puhtaasti oman fyysisen suorituskyvyn ylärajoilla liikkumisena, toinen hyvä esimerkki on kahvakuulatreenin tasapaino-/liikkuvuusosioon johon tuntuu aina
löytyvän uusia ja mielenkiintoisia liikkeitä, jollaisia ei minkään muun treenin puitteissa tulisi tehtyä. Kolmantena voisi mainita ryhmäliikuntaan yleisemminkin pätevän totuuden, joka Fiiliksellä toteutuu hienosti: yksin treenatessa se viimeinen toisto, sarja tai pito jäisi tekemättä, mutta mukavan porukan kanssa yhdessä tehdessä ja ohjaajien tsempatessa sen pystyy vielä puristamaan. Niin kuin joku nimeltä mainitsematon ohjaaja joskus treeneissä totesikin: ”kuka nyt tämmöistä yksinkään tekisi”. 🙂

Pieni, mutta tärkeä yksityiskohta – varsinkin nykyisenä jäsenyyssalien kulta-aikana – on, että tarjolla on erityyppisiä maksutapoja, joista voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Lopuksi voisi näin miesnäkökulmasta todeta, että vaikka kauniimpi sukupuoli onkin Fiiliksen salilla paremmin edustettuna, ei treenaaminen ole mitään tyttömäistä puuhastelua. Tämmöinen kohtuullisen hyväkuntoinenkin mies saa Grit-tunnilla tai kahvakuulan sykeosioissa antaa ihan reilusti kaikkensa eikä aina riitäkään. Kannustankin myös miehiä rohkeasti tutustumaan Fiiliksen treenitarjontaan!