Ilmoittaudu kurssille

Aikuisbaletti, alkeet

FIILIKSEN BALETTIKURSSIT, Syksy 2017

ALKEET
Torstaisin  20.00-21.00
7.9.-14.12., 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

ALKEISJATKO
Tiistaisin 19.00-20.00

5.9.-12.12., 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

JATKO
Sunnuntaisin 17.40-18.40
10.9.-17.12., 15 kertaa, 96 €
Opettajana Siiri Halonen

Kurssit voi myös maksaa kahdessa erässä.

Aikuisbalettitunneilla tehdään baletin perusharjoituksia lähinnä keskilattialla ja liikkuen salin poikki sekä diagonaaleissa. Kurssilla opetellaan perusasioita ja kasataan uusia asioita opittujen päälle. Pyritään kehittämään tasapainoa, koordinaatiota, kehon linjausta ja hallintaa. Tanssitaan hyvässä hengessä epäonnistumisia pelkäämättä ja onnistumisista iloiten.

Alkeiskurssi: Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa, vain innostus riittää. Tarvitset mukaan omat tossut tai sukat, jotka eivät ole liian luistavat, mutta piruetin harjoittelu onnistuu. Vaikka baletti lajina on vanha ja perinteikäs, käytetään harjoituksissa myös pari- ja ryhmäharjoituksia, jotka auttavat tekniikoiden oppimista traditionaalisten harjoitusten rinnalla. Siirin motto opettajana on, että harrastamisen pitää olla samaan aikaan kivaa ja kuitenkin tavoitteellista.

Alkeisjatko: Perusteiden tultua tutuksi tekniikkaharjoitukset saavat sarjamaisempia muotoja. Jalkojen työskentelyn lisäksi otetaan mukaan lisää käsien, vartalon ja pään liikkeitä, jolloin perusharjoitteet saavat tanssillisemman muodon. Alkeisjatkotunnilla pärjää lyhyemmälläkin tanssitaustalla, kun perusteet ovat hallussa ainakin tiedon tasolla, vaikka kaikki ojennukset ja aukikierrot eivät vielä onnistuisikaan käytännössä.

Jatkokurssi: Tunti etenee keskilattiasarjoista liikkuviin askeliin ja lopuksi tehdään koreografiaa tunnin ja jakson harjoitteisiin perustuen. Jatkokurssi on oiva kurssi niille, jotka ovat tanssineet lapsena tai haluavat jatkaa balettiharrastustaan kuntoliikuntamuotona ilman kilpailullisia tai esiintymiseen liittyviä tavoitteita.

Kaikki kurssit on jaettu jaksoihin (I 5 krt perusteet, II 5 krt hypyt ja pirtuetit, III 5 krt tanssisarja). Jokaisella jaksolla tehdään niin tekniikkasarjoja, kuin hyppyjä ja piruetteja, sekä lyhyitä tanssisarjoja ja diagonaaliharjoituksia, mutta jokaisella jaksolla on oma painotuksensa. Kauden lopuksi saadaan valmiiksi tanssisarja, joka koostuu kauden aikana opetelluista tekniikoista.

Balettikurssien lisäksi tiistaisin järjestetään Aikuisjazz-kurssi.   Jos haluat käydä tunneilla kaksi kertaa viikossa (2xBaletti-kurssi tai Baletti- ja Jazz-kurssi). Kurssimaksu on erittäin edullinen 165 €. Kurssimaksujen suorittamistavoista voidaan myös neuvotella. Esim. kahdessa erässä maksaminen onnistuu hyvin. Jos kurssitunnilta on pois, voi poissaolon korvata toisessa tasoryhmässä tai ryhmäliikuntatunneilla kauden aikana.

Huomio! Tanssikursseille osallistuvilla on mahdollisuus osallistua maanantain ja sunnuntain Pilates-tunneille kurssimuotoisena 15 kertaa hintaan 64 €.